Presentatie | Ierse Setter Queenstone Geen puppies op dit ogenblik.                                                                                                                                                                                                                                                                                                 No puppies on this moment. Queenstone | Irish Setters since 1976

Presentatie

 

Kennel

Queenstone Ierse Setter Kennel sinds 1976 – een begrip bij de meest bekende Ierse Setters fokkers wereldwijd

Ons doel is af en toe een nestje te fokken uit weloverwogen combinaties volgens de regels  van de Raad van Beheer. Daarnaast stellen we nog extra gezondheidseisen aan onze honden. De ouders worden getest op alle voorkomende problemen waarvoor gezondheidsonderzoeken en DNA testen beschikbaar zijn zoals  HD, PRA-rcd4 en CLAD want ook de Ierse Setter kan, net als alle andere rashonden, belast zijn met erfelijke aandoeningen . Proberen te vooorkomen is altijd beter dan te  genezen en de goede kwaliteiten in stand te houden en waar nodig te versterken of te verbeteren. We zijn tegen inteelt en daarom zeer selectief in het uitzoeken van geschikte reuen voor onze teven.

Wij zijn lid van  zowel nationale als internationale Ierse Setter clubs:

Ned. Ierse Setter Club, Ned. Ierse Rode ,Belgische en de Duitse Ierse Setter Club, Pointer en Setter Club Duitsland, Irish Breeders Club of England, Setter Association en de South of England Ierse Setter Club.

 

Geschiedenis

 

 

In 1976 hebben wij onze eerste hond gekregen. Het moest een huishond zijn met een goed en lief karakter en het werd een Ierse Setter. Door deze hond werden we langzaam maar zeker door het Setter virus besmet. Zes jaar later kwam er een tweede Ierse Setter, genaamd Queen, een showhond.


Langzamerhand ontstond het idee een kennel te beginnen. Uiteraard hebben we vele cursussen gevolgd op het gebied van kynologie en binnen Europa heel wat afgereisd om ons goed voor te bereiden.

Zo is Queenstone geboren, vernoemd naar onze eerste showteef. Met de goede kwaliteiten en afstamming van Revival Madrigal, onze tweede teef, hebben we de basis gelegd voor de Queenstone Ierse Setters.

Onze lijn heeft veel successen geboekt in zowel binnen- als buitenland, zie ook het overzicht van de showresultaten.

Door al dit succes werden we in de gelegenheid gesteld Ierse Setters te mogen keuren op Clubshows in Holland, Zweden en Finland . En vanaf  2011  op de keurmeesterlijst C in Engeland.